2023 Trend Hol Aydınlatma Tasarımları

2023 Trend hol aydınlata tasarımları ile evinizi daha şık ve estetik hale getirebilirsiniz. Koridorlar genellikle gün ışığından çok az yararlanırlar. Güneş ışığından mahrum kalan bu alanlar sadece gece değil gündüz de yapay aydınlatmaya ihtiyaç duyan alanlardır.

2023 Trend Hol Aydınlatma Tasarımları
206

Koridorlarda genel itibariyle 100 lüks aydınlatma seviyesi önerilmektedir. Gece boyunca ışıkların tamamen kapanması yerine 20 lüks seviyesinde aydınlatmanın devam etmesi yararlı olacaktır. Ev, otel veya iş yeri olsun koridorlar genellikle gün ışığından çok az yararlanırlar güneş ışığından mahrum bu alanlar sadece gece değil gündüz de yapay aydınlatmaya ihtiyaç duyabilir. 
 
2023 trend avize modelleri
 
Koridorlarda genel itibariyle 100 lüks aydınlatma seviyesi önerilmektedir. Gece boyunca ışıkların tamamen kapanması yerine 20 lüks seviyesinde aydınlatmanın devam etmesi yararlı olacaktır. Bu durumda mevcut aydınlatmanın %20 seviyesine kadar kısılmasıyla sağlanabilir. Kamaşma etkisini en düşük seviyeye indirmek için ışık kaynağının önünde ışığı yumuşatacak bir difüzör bulunan aydınlatma elemanları kullanılabilir. Diğer önemli bir konuda dikey aydınlatmalardır. İyi bir dikey aydınlatma, yüzlerin daha kolay tanınmasını sağlar.
 
sarkımlı aydınlatma çeşitleri
 
Hareket sensörü, varlık dedektörü, gürültü sensörü gibi kontrol sistemleri kullanılacaksa, tüm alanı kapsadığından ve doğru bir şekilde çalıştığından emin olmalısınız. Led panel, led spot, led downlight, aplik ve lineer aydınlatma armatürleri gibi ürünler koridorlarda kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ürünün koridorun ihtiyaç duyacağı dar ışık dağılımını sağlayacak optik tasarıma sahip olmasıdır. 
 
katmanlı ışıklandırma nedir?
 

Katmanlı Aydınlatma Sistemi 

Antre avize modeli seçerken klasik, geleneksel, taşlarla örtülmüş avize modelleri yerine modern tasarımlara sahip avizeleri tercih edebilirsiniz. Günümüzün son trendi olan ve eski gemici halatlarıyla yapılan avize modelleri antrelerde daha klasik bir hava oluşmasını sağlayacaktır. 
 
modern ışıklandırma çeşitleri nelerdir?
 

Sarkıtma Lambalar

Sarkıtma aydınlatma ürünlerini tercih ederek tasarım yapabilirsiniz. Sarkıtma lamba modelleriyle antre içinde istediğiniz her alana lamba modeli yerleştirebilir, antre içinde led kullanarak lomojen bir aydınlatma oluşturabilirsiniz. Antre içinde kullanacağınız aydınlatma elemanları ve avize modellerinin seçimini antre mimarisine ve antre dekorasyonuna göre yapmalısınız. Antreler diğer odalara göre daha fazla özen gösterilmesi gereken alanlar olduğu için doğru aydınlatma elemanlarının seçimi hayati öneme sahiptir. aydınlatma sistemleriyle yapılabilecek tasarımlar
 

Doğal Tasarımlı Avizeler

Avizeler her zaman ışıl ışıl olmasıyla fazla etki yaratmaz. Avize modelleri günümüzde kristal camlardan ya da yansıtıcı yüzeylere sahip taşlardan arındırılmış doğal malzemeler kullanılarak farklı tasarımlarla imal edilen aydınlatma elemanları haline gelmiştir. Özellikle kırsal alanlarda yapılan ve taşların yoğun olarak kullanıldığı evlerdeki antreler için ideal olan saz, kamış ve bambu malzemelerin kullanılarak yapıldığı avizeler doğallığı pekiştirmek ve yaşatmak için hol avize modeli olarak çok popüler aydınlatmalar arasında yer almaktadır. Rustik tasarımların yer aldığı bütün antrelerde bu tür avize modelleri yer alabilir. ışıklandırmanın en yakışacağı renkler
 

Modern Avizeler

Geniş ve büyük bir eviniz varsa ve antreniz de çok genişse modern tasarımlı avizeleri tercih edebilirsiniz. Geniş bir hole sahip olduğunuz içinde standart antrelerden farklı bir dekorasyon yapabilirsiniz. Kristal taşlarla bezenmiş ve üç katmandan oluşan avize modeliyle hem daha fazla ışık oluşması sağlanabilir hem de kristal taşlar yardımıyla ışık daha fazla alana yayılabilir. Kristal taş yerine ipe dizilmiş küçük taş parçaları tercih edilip bir halka etrafına dizildiğinde mükemmel bir tasarım ortaya çıkacaktır.
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.