Elektrikli Jeneratör

Jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir. Yanmalı motor, buhar motoru, bir türbinden düşen su veya bir elektrik motoru veya bu tür herhangi bir mekanizma, mekanik enerji kaynağını temsil etmekte olabilir.

Elektrikli Jeneratör
931

Bu enerjiyi, jeneratörün rotoru olarak da adlandırılan dönen bir şafttan elde edilir. Elektrikli jeneratörler yakıt için birçok seçenek arasında olan gaz sistemleri, jeneratörler için en popüler yakıtlardan biridir. Bu tip en ucuzu olmasına rağmen, çoğu insan için en iyi seçim değildir. Benzin dizel kadar güvenli değildir ve zamanla motoru bozabilir. Buna ek olarak dizel, benzinden daha ucuzdur ve yüksek enerji gereksinimi olan evler için daha iyi bir seçimdir. Bununla birlikte, dizelle çalışan jeneratörlerin artan ağırlıkları nedeniyle arızalı parçalara sahip olma ihtimalinin daha yüksek olduğu unutulmamalıdır. Elektrikli jeneratörler ile elektrik akımı dönüştürülerek, elektriğin olmadığı alanlarda anında ışık yaymaktadır.

Benzin, jeneratörler için en yaygın yakıttır ve en ucuz seçenektir. Elde edilmesi kolaydır ve diğer yakıt türlerine göre daha ucuzdur. Bu tür yakıtın dezavantajı, elektrik kesintisi veya doğal afet sırasında yapılması zor olabilecek düzenli yakıt ikmali gerektirmesidir. Propan jeneratörleri genellikle karavanlarda, kamplarda ve acil durumlarda yedek güç olarak kullanılır.

Sıvı petrol gazı olarak da bilinen propan, jeneratörler için bir sonraki en popüler yakıttır. Bu yakıt ayrı bir depo gerektirmez, ancak sabit veya taşınabilir olabilir. Propan bozulmaz ve uzun yıllar saklanabilir. Benzin aksine propan daha az verimlidir ve motora zarar verebilir. Yine de karavanlar, eğlence araçları ve elektriğin bulunmadığı diğer durumlar için en popüler seçeneklerden biridir. Elektrikli jeneratörler yaşam alanlarının dengesi ve döngüler için oldukça önem arz etmektedir.

Jeneratör Çşitleri Nelerdir?

  • Propan gazlı jeneratör
  • Benzinli jeneratör
  • Elektrikli Jeneratör
  • Biyo dizel jeneratör
  • Emülsifiye jeneratör
  • Doğalgazlı Jeneratör

Benzin, jeneratörler için en yaygın yakıt olmasına rağmen, daha az verimlidir ve daha fazla bakım gerektirir. Düşük parlama noktası nedeniyle motor bileşenlerine zarar verebilir ve kısa raf ömrüne sahiptir, çok sayıda benzin istasyonu olan bir yerde yaşıyorsanız bu iyi bir seçenek değildir. Ayrıca, benzin fiyatı da pahalı olabilir. Ek olarak, benzin istasyonlarına her zaman erişilebilir değildir ve büyük elektrik kesintileri olması durumunda benzin arzı sınırlanabilir.

Benzin nispeten ucuz ve kolayca bulunabilen bir yakıt olsa da, en verimli seçenek değildir. Dizelden daha az verimlidir ve daha fazla bakım gerektirir. Benzin daha düşük bir parlama noktasına sahip olduğundan, daha kısa raf ömrüne sahiptir ve aşırı hava koşullarında hasar görme olasılığı daha yüksektir. Bu, bölgenizde güç eksikliğine yol açabilir. Bu nedenle, gazla çalışan bir jeneratör seçmek önemlidir.

Fiyatın yanı sıra, üzerinde çalıştığı yakıt türünü de göz önünde bulundurun. Portatif jeneratörler için dört ila sekiz adet 20 librelik propan tankına ihtiyacınız olacak. Sabit jeneratörler için 250 galonluk bir tank seçebilirsiniz. Gazla çalışan bir jeneratör benzin kullanımını gerektirecektir. Propan deposunun boyutu ve yakıt deposu uyumlu olmalıdır. Benzinle çalışan bir jeneratör, dizelle çalışan bir jeneratörle aynı sınırlamalara sahiptir.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.