2022 'nin En Çok Tercih Edilen Ampul Çeşitleri

Eski ampullerinizi değiştirmek istiyorsanız, LED ampulleri düşünmenin zamanı geldi. Geleneksel ampullere göre bir dizi avantaj sunarken, yine de nispeten ekonomik aydınlatma armatürleridir. Kısa vadede size fazla tasarruf ettirmeyecek olsalar da, uzun ömürlü kullanımları çok tasarruf avantajı sağlar.

2022 'nin En Çok Tercih Edilen Ampul Çeşitleri
224

Vizyon ve Stil Ampulleri

Görüş ve stil ampulleri maksimum ışık çıkışı sağlar. Bu ampuller, standart halojen ampullerden tipik olarak %60'a kadar daha beyaz ve iki ila beş kat daha parlaktır. Ömrü nispeten kısa olsa da (bir ila üç yıl), bu ampuller genel aydınlatma uygulamaları için çok uygundur ve çeşitli karartma sistemleriyle uyumludur. 2022 ve 2023 senesinin en çok tercih edilen ve satan ampulleri içerisinde olan vizyon ve stil ampulleri ev aydınlatma stillerinde çok kullanılmaktadır. 

 

aydınlatma armatürleri

 

CFL'ler

Her birinin avantajları ve dezavantajları olan üç farklı ampul türü vardır. Tungsten filament ampuller ekonomiktir ve bulunması kolaydır. Çok yönlü ışık üretirler, ancak daha düşük bir ışık ömrüne sahiptirler. Diğer bir avantaj, daha fazla ısı üretmeleri ve daha fazla enerji verimli olmalarıdır.

Renk Oluşturma İndeksi (CRI), ampullerin renk oluşturma yeteneğini derecelendirmek için kullanılan sayısal bir sistemdir. 50'den daha düşük CRI puanına sahip bir ampul, renkleri çok iyi göstermeyecektir. CRI değeri 80'den yüksek olan bir ampul çok iyi veya mükemmel olarak kabul edilir.

R ve BR grupları, reflektörlü veya şişkin reflektörlü ampulleri içerir. A19 ampuller kadar yaygın olmasa da, bu ampuller hala gömme aydınlatma ve dış mekan projektörlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca çok çeşitli renk ve şekillerde mevcutturlar.

Halojenler

Aydınlatma sistemleri için yeni ampul seçerken halojen veya xenon ampuller arasında seçim yapabilirsiniz. Halojen aydınlatma ampulleri, standart ampullere göre daha fazla beyaz ışık üretir ve tonlarca lümen sağlar. Ayrıca ıslak ve sisli koşullarda daha iyi görüş sağlarlar. Bu ampul tipi darbeye dayanıklıdır salon aydınlatma ve bahçe aydınlatma stilleri için daha güvenli hale getirir.

Halojen ampuller birçok uygulama için popülerdir. J tipi ampul bir örnektir. Tüpün her iki ucundan da ışık üretir. Bu, onu gömme aydınlatma ve vurgulama ekranları için ideal kılar. Ampul, masa lambaları ve tavan armatürleri için de iyidir. Diğer bir faydası ise uzun ömürlü olmasıdır.

Halojen ampuller ayrıca cıva ve kurşun içermez. Bu, onları gömme ve ray aydınlatması için ideal kılar. Bu ampuller ayrıca sıcak bir ışık üretir.

 

aydınlatma ve ışık sistemleri

 

LED'ler

Daha çevre dostu ve ekonomik bir ampul arıyorsanız, LED lambaları düşünün. LED'ler, geleneksel ampullere göre ampul başına biraz daha maliyetli olma eğilimindedir, ancak çok daha az sarı ışık yayarlar. Ayrıca vurgulu aydınlatma veya belirli bir odayı aydınlatmak için harikadırlar. Maliyetli olmalarına rağmen, LED ışıklar kullanım ömürleri boyunca önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlar.

Hangi ampulü alacağınıza karar verirken, onu nerede kullanacağınızı düşünün. Işığı dışarıda kullanacaksanız, dış kullanım için yapılmış olanı arayın. LED ışıklar tipik olarak on bin saate kadar dayanır ve akkor lambalarına göre yüzde 80 daha az enerji kullanır. Doğru nokta için doğru ampulü seçmek, paradan ve çevreden tasarruf etmenize yardımcı olması açısından çok önemlidir.

Akıllı Ampuller

En popüler akıllı ampul türleri farklı türde teknolojilere sahiptir. Bazıları Amazon Alexa ve Google Asistan gibi akıllı ev sistemlerine bağlanabilir. Diğerleri daha geniş bir işlev yelpazesi sunar. Bazı ampuller, bir wifi yönlendiriciye ve diğer bağlı cihazlara bağlanan ürünle birlikte verilen hub kullanılarak kontrol edilebilir. Diğerleri bir hub gerektirmez ve kendi başlarına çalışırlar.

Pek çok ekstra özelliği olmayan bir akıllı ampul istiyorsanız, Philips ampul sağlam bir seçimdir. Philips ampul, Amazon Alexa ve Samsung SmartThings ile çalışır ve iyi renkler üretir ve iyi kararır. Bununla birlikte, Philips ampul, yanıt verme hızında başarılıdır. Uygulama aracılığıyla bir sesli komuta yanıt vermek iki saniye kadar sürer ve Google Home ile kullanıldığında yanıt süresi yavaştır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.